מתי עלי לצפות לצו ראשון? מידע נוסף
את הזימון לצו הראשון מקבלים לקראת גיל 17 לרוב, בהתאם לתאריך הלידה העברי. אם חברי כיתתכם הצעירים מכם כבר קיבלו זימון, ואתם עוד לא, יש ליצור קשר עם לשכת הגיוס במס' 1111. ייתכן שכתובתכם אינה מעודכנת. אם קיבלתם זימון אך אתם בכיתה י' יש ליצור קשר על מנת לדחות את הצו לכיתה י"א.
כיצד ניתן לשנות את מועד הצו הראשון? מידע נוסף
ניתן ליצור יצירת קשר עם מרכז השירות של מיטב במספר: 1111 או בעמוד הפייסבוק של מיטב. יש לקחת בחשבון שאם נעדרתם ממספר צווים ייתכן שלא יאשרו לכם לדחות פעם נוספת.
מה מצפה לי בצו הראשון? מידע נוסף
בצו הראשון מספר תחנות שנועדו לקבוע את נתוני האיכות שלכם, ביניהם: פרופיל רפואי, ריאיון אישי, ציון דפ"ר וסימול עברית. סדר התחנות עשוי להשתנות בהתאם לעומסים השונים, על מנת שתאלצו לחכות כמה שפחות בתור.
- אימות נתונים: שלב מקדים שעליכם לבצע מראש באזור האישי באתר "מתגייסים". אימות הנתונים כולל הזנת נתונים אישיים, מילוי שאלון רפואי ושליחת טפסים.
- ראיון אישי: מטרת הראיון היא להכיר אתכם באופן אישי. תישאלו לגבי תחומים שונים בחיים שלכם.
- מבחנים פסיכוטכניים: מבחן ממוחשב שמטרתו לבדוק יכולות חשיבה. הוא מורכב מהפרקים הבאים: אנלוגיות מילוליות, אנלוגיות צורניות, חשיבה כמותית, הבנת הוראות וחשיבה צורנית. אורכו כשעה, כאשר השאלות מוגבלות בזמן. המבחן אדפטיבי - מתאים את עצמו לרמת הנבחן ע"פ תשובותיו. על אף שניתן לערער על הציון, מומלץ להתכונן לקראת המבחן כבר במועד הראשון. עוד על הכנה למבחנים הפסיכוטכניים ניתן לקרוא כאן.
- סימול עברית: רמת העברית נקבעת במהלך הריאיון האישי, ומטרתה לזהות קשיי שפה ולהציע בהתאם קורסי עברית או סיוע במהלך השירות הצבאי. בהתאם לסימול העברית, לחלק מהמלש"בים יופיע במבחן הדפ"ר פרק של הבנת הנקרא, אשר אינו משוקלל בציון הדפ"ר.
- בדיקות רפואיות: יבאו את הפרופיל. כוללות בדיקת שתן, בדיקה פיזית וראיון עם רופא צבאי.
עוד על הצו הראשון ניתן לקרוא כאן.
מה להביא עמי לצו הראשון? מידע נוסף
הצו הראשון הוא יום ארוך, ומומלץ להגיע ערניים.כמו כן הביאו עמכם:
- צו התייצבות
- תעודה מזהה (תעודת זהות/ דרכון בתוקף/ רישיון נהיגה)
- בדיקות רפואיות רלוונטיות (בדיקת שתן ובדיקת ראייה למרכיבי משקפיים ניתן לבצע גם במועד הצו, אך מומלץ להביא עמכם ע"מ לחסוך זמן המתנה)
- אבחונים דידקטיים או פסיכודידקטיים. מומלץ לשלוח את האבחון מראש ללשכת הגיוס ולוודא הגעה.
- מרשם לריטלין/ קונצרטה ודומיהם מנוירולוג/ פסיכיאטר
- מומלץ להביא אוכל ושתייה מהבית
- פלאפון, ספר, אוזניות או כל דבר שיעסיק אתכם בעת ההמתנה בין התחנות
*את השאלון הרפואי הנשלח בצו הראשון יש למלא באזור האישי באתר "מתגייסים", יחד עם שאר הפרטים באימות הנתונים. האימות נסגר 5 ימים לפני מועד הצו - יש לוודא שמילאתם בזמן!
האם הוריי יכולים ללוות אותי לצו הראשון? מידע נוסף
לא תתאפשר כניסת מלווים ללשכת הגיוס. במקרים בהם המלש"ב סובל מליקוי בריאותי/ נפשי שמצריך מלווה, יש ליצור קשר עם לשכת הגיוס בכתובת המייל Meitav@idf.gov.il ע"מ לקבל אישור לכניסת מלווה.
איך מקבלים הקלות במבחנים הפסיכוטכניים? מידע נוסף
אם ברשותם אבחון דידקטי או פסיכודידקטי שהתבצע החל מהחופש הגדול בין כיתה ו' ל-ז', או מרשם עדכני לריטלין/ קונצרטה, ייתכן שמגיעות לכם הקלות במבחנים הפסיכוטכניים. יש להעביר את האבחון ללשכת הגיוס דרך אזור שליחת המסמכים באזור האישי. יש להביא אתכם עותק ליום ההתייצבות בלשכת הגיוס. ייבדקו רק אבחונים מלאים בעברית. חשוב לדעת שההקלות במבחנים הפסיכוטכניים עלולות להיות שונות מההקלות שאתם מקבלים בבית הספר.
כיצד ניתן לברר את הנתונים שנקבעים בצו הראשון? מידע נוסף
הנתונים יתעדכנו באזור האישי באתר 'מתגייסים' עד שבועיים לאחר סיום כל ההליכים בלשכת הגיוס, אך לרוב הרבה פחות משבועיים (לא פעם אפילו באותו יום עצמו). את הקוד לאתר תמצאו על גבי הזימון שלכם, חשוב לשמור אותו. במידה ואתם צריכים לחזור להמשך הליכי צו ראשון בלשכת הגיוס, נתוניכם לא יתעדכנו עד להשלמת ההליכים.
האם יש צו ראשון חוזר? מידע נוסף
ככלל, אין הזדמנות שנייה לצו ראשון. עם זאת, במקרים חריגים ניתן לערער על תוצאות המבחנים הפסיכוטכניים. על מנת לקבל זכאות למבחן דפ"ר חוזר, עליכם לשלוח בקשה אישית באזור האישי באתר "מתגייסים", אשר מפרטת מדוע הינכם חושבים כי אתם זכאים למבחן חוזר, ובנוסף אליה לצרף גיליון ציונים עדכני.
תנאים להגשת ערעור: ציון הדפ"ר הוא 80 ומטה; למלש"ב יש ממוצע 80 במקצועות ריאליים וממוצע 90 במקצועות ההומניים, או ממוצע 90 בלימוד 3 יחידות מתמטיקה ממוצע 90 במקצועות הומניים בבי"ס.
איך ומתי נרשמים למכינה ולשנת שירות? מידע נוסף
שנת שירות ומכינה מצריכות דחיית שירות בשנה. לשנת שירות, יש להתקבל דרך אחד מהארגונים או העמותות שמפעילות שנות שירות, ולהגיש בקשה לדחיית שירות לצורך התנדבות באמצעות הארגון עד חודש מרץ של כיתה י"ב.למכינה קדם צבאית ניתן להגיש בקשה דרך המכינה עצמה, לאחר שהתקבלתם, עד לחודש מרץ של כיתה י"ב.
קיבלתי פטור מטעמים רפואיים. האם בכל זאת אוכל להתגייס? מידע נוסף
מלש"בים שקיבלו פרופיל 21 מטעמים רפואיים רשאים להגיש בקשה להתנדבות. גורמים מומחים ידונו בבקשה, ותתבקשו לשלוח מסמכים מתאימים. חשוב לציין כי תהליך קבלת ההחלטות הנוגע להתנדבות הוא ארוך, ולכן מומלץ להגיש בקשה מוקדם ככל הניתן. אין כל ערובה שבקשתכם תאושר.
מוקד מתנדבים פעיל בימים א'-ה' בין השעות 08:00-17:00
קו למלש"ב המתנדב טלפון - 1111 שלוחה 8
וואטסאפ - 03-7387195 mitnadvim@digital.idf.il - מייל
קו לחייל המתנדב 052-9208079
כיצד ניתן לקבל הקלות ת"ש (תנאי שירות)? מידע נוסף
הקלות בתנאי השירות ניתנות למלש"בים שיש להם בן משפחה מדרגה ראשונה עם בעיה כלכלית או רפואית, או מלש"בים שעלו לבדם לארץ ואינם בקשר עם הוריו.
במידה ואתם זקוקים להקלות ת"ש מסיבות אלו, ניתן לפנות במעמד הצו הראשון/דרך ביה"ס/דרך אתר "מתגייסים" או דרך הפייסבוק (מסנג'ר) של מיטב.
בנוסף, שמונה חודשים לפני הגיוס ייפתח לינק באזור האישי באתר "מתגייסים" למילוי שאלון "ת"ש ברשת", בעקבותיו ניתן לקבל זימון לראיון מול מש"קית תנאי שירות. גם ביום הגיוס עצמו מתקיימת פגישה עם מש"קית ת"ש.
איך אוכל לקבל זימון ליום סיירות? מידע נוסף
ימי סיירות מתקיימים פעמיים בשנה, בחודשים אוקטובר וינואר. על מנת לקבל זימון על המלש"ב לעמוד בתנאים הבאים: פרופיל 82 ומעלה, דפ"ר 50 ומעלה. מלש"בים שלא זומנו ליום הסיירות מטעמי אי זכאות ומעוניינים להתמיין יכולים לבקש בקשה חריגה במרכז השירות של מיטב בטלפון 1111.
מה מצפה לי ביום המא"ה? מידע נוסף
יום המא"ה (מיון, איתור והתאמה) הוא יום מיון נוסף שנערך כחודש לאחר הצו הראשון. המיונים נערכים באופן מקוון מבית המלש"ב. בנות ובנים עוברים את המיונים בנפרד. מדובר ביום ארוך שתוצאותיו חשובות ביותר. ביום המא"ה יתקיימו סימולציות ומבחנים שונים שנועדו לבחון יכולות רלוונטיות, כגון:
- שיתוף פעולה ועבודה בצוות
- פיקוד והדרכה
- הבנה טכנית
- מתן שירות ויחסי אנוש
- התאמה ללוחמה
לרכישת ערכה לתרגול המבחנים ביום המא"ה לחץ כאן.
מהם התנאים לקצונה בצה"ל? מידע נוסף
תפקידי קצונה קיימים בכל יחידות הצבא, וטמונות בחובם אפשרויות קידום מגוונות. התנאים המינימליים לקצונה הם דפ"ר 50, ציון פיקוד והדרכה 3 ומעלה (ביום המא"ה) והתרשמות טובה בריאיון האישי. ידונו גם מקרים חריגים שמותנים בהמלצת מפקד והוכחת יכולות מתאימות לקצונה. על מנת להתקבל יש לעבור מבדקי קצונה שכוללים בין היתר מבחנים קבוצתיים וראיון אישי עם פסיכולוג.
אני לא מרוצה מהשיבוץ שלי. מה ניתן לעשות? מידע נוסף
אם שובצתם ליחידה מסוימת, הסיכוי לשנות את השיבוץ נמוך. עם זאת, ניתן להגיש בקשה בכתובת מייל ללשכת הגיוס, וניתן לפגוש קצין מיון ביום הגיוס.
כיצד ניתן לשנות את תאריך הגיוס שלי? מידע נוסף
חשוב לדעת כי תאריך הגיוס שמתקבל מיד לאחר הצו הראשון אינו סופי, ועשוי להשתנות בהתאם לשיבוץ. אם כבר שובצתם לתפקיד, ניתן לבקש לשנות את תאריך הגיוס במרכז השירות במספר 1111, או לשלוח בקשה אישית מנומקת יחד עם מסמכים שתומכים בבקשה.
ילדי סובל ממוגבלות שלא מאפשרת לו להתגייס. האם עדיין מחויב להתייצב בלשכת הגיוס? מידע נוסף
חשוב לציין שבלשכת הגיוס לא קיים מידע לגבי סוג המגבלה ממנה סובל כל מלש"ב. המידע העומד לרשות לשכת הגיוס הוא זה המופיע במרשם האוכלוסין או מי שמקבלים גמלת ילד נכה מהביטוח הלאומי. על מנת לבצע הליך שחרור מחובת השירות ללא נוכחות נדרשים מסמכים מקוריים או זהים למקור החתומים על ידי נוטריון.
במידה וילדכם אינו מסוגל להגיע ללשכת הגיוס באופן פיזי עליכם לשלוח מכתב ללשכת הגיוס הרלוונטית לכם ובו להסביר את בקשתכם, לציין את מספר תעודת הזהות של ילדכם וטלפון להתקשרות עמכם, ולצרף אבחון עדכני, חוות דעת רלבנטיות וכל מסמך אחר שיכול לסייע בתהליך קבלת ההחלטות.
מומלץ ליצור קשר מספר ימים לאחר המשלוח עם לשכת הגיוס בטלפון 1111 או באמצעות כתובת הדוא"ל meitav@idf.gov.il ולוודא שהמסמך אכן הגיע. נציגי לשכת הגיוס יצרו עמכם קשר על מנת להמשיך את התהליך.